ДЕЛТАТА НА РЕКА МАРИЦА – КОМОТИНИ – КАВАЛА - АЛЕКСАНДРУПОЛИС – 195 лв.

категория: Младежки туризъм Екскурзии Автобусни

ОТ 08 септември 2019 ДО

 ЕКСКУРЗИЯ -  ДЕЛТАТА НА РЕКА МАРИЦА - КОМОТИНИ - КАВАЛА - АЛЕКСАНДРУПОЛИС - 195 лв. 

Дати:   08.09.2019г. ;  22.09.2019г.;  06.10.2019г.   

 *** За групи ученици или корпоративни такива, датите могат да се договорират.
 
1-ви ден:  Варна – Делтата на Марица – Комотини
Отпътуване от Варна ул. „Антим“ в 05:00ч.  по маршрут  Варна – Бургас – Свиленград – Делтата на Марица. Пристигане по обяд  на Делтата на река Марица (Еврос), най-голямата на Балканите след река Дунав. Крайбрежните гори и делтообразното устие образуват място с уникална красота, а разнообразната му флора и фауна го подреждат между най - важните водни басейни в света, защитени по конвенцията RAMSAR.
Тук намират подслон хиляди птици, които  гнезднят или просто си дават почивка, преди да продължат дългата си миграция към по-топлите страни. След кратка беседа в информациония център, се отправяме с местния водач към вътрешността на Делтата, където ще се любуваме на красиви гледки, разнообразна растителност, влечуги и с помощта на телескопи ще наблюдаваме чудния свят на птиците. Най - емоционалното преживяване е разходката с моторни лодки по протежението на ръкавите на Делтата.
В резервата са защитени 350 вида растения, 46 вида риби, 7 вида земноводни, 21 вида влечуги и над 40 вида бозайници! Заредени с положителни емоции , продължаваме към Комотини (Гюрмюджина), град в Североисточна Гърция, столица на префектура Родопи, процъфтяващ търговски и административен център. В сърцето на града се намира вечнозеления общински парк и 15-метровия мемориал на героите от Втората световна война (местните жители го наричат " Мечът "). Централният площад на Мира ( Platia Irinis ) център на нощния живот, е мястото където се намира нашият хотел. Настаняване и свободно време. Възможност за вечеря срещу допълнително заплащане. Нощувка. Свободно време за нощна разходка в града.  
 
2-ри ден: Комотини – Кавала
Закуска. Отпътуване за красивия, амфитеатрално разположен, град Кавала, едно от големите пристанища на Гърция.  Ще се разходим из тесните калдъръмени улици на един от най - старите градове на Европа, ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Кавала е родното място на една от най - ярките личности в историята на града - Мохамед Али, ще чуем историята за неговата любов към земята, където е роден и израстнал. Ще видим прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет, ще посетим извисяващата се над града Крепост, къщата и паметника на Мохамед Али, църквата "Успение Богородично", фара и ще се любуваме на невероятните гледки към новия град и Егейско море. Ще посетим и новата част на града, ще видим Акведукта - Камарес, камъка, където е стоял Апостол Павел и е проповядвал христянството стъпвайки за първи път в Европа, църквата "Св. Николай", новото кмество, народната библиотека, манастира "Лазаристон", статуята на Свободата, пристанището и крайбрежния булевард с огромните палми, където ще имаме свободно време за разходка и възможност за обяд. Ще хапнем вкусен гръцки гирос, прясна рибка и ще пийнем  по чаша ароматно узо в кокетните ресторантчета на този невероятно красив пристанищен град!
Отправяме се към Порто Лагос и езерото Вистонида, където ще посетим манастира "Св.Никола" и църквата "Успение Богородично", сгушени в красивата езерна лагуна. Вечерта, в обстановката на традиционна гръцка таверна с жива музика, под звуците на сиртаки ще потанцуваме и ще се насладим на вкусните гръцки ястия. Връщане в хотела. Нощувка.
 
3-ти ден: Комотини– Александруполис – Варна
Закуска.Отпътуване за Алексанруполис, кръстопътен град между Европа и Азия. Ще се разходим на крайбрежния булевард, ще видим фара - символ на града, църквата „Св. Никола“, старото мъжко училище „Леодаридио“ от 1909г. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане във Варна късно вечерта.
 
Условия за записване:
  • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 15 дни преди датата на отпътуване;
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туриста;
  • При мин. 15 човека от гр. Добрич – доплащане 15лв.
 Важно:
  • Местата в автобуса са по реда на записване / сключване на договор !/
Описаната програма е ориентировъчна и може да претърпи промени по реда на изпълнение  на мероприятията или часовете .
 
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
 
Необходими документи:
  • Вaлиден задграничен паспорт или лична карта.
  • За деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване; 

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус;
- 2 нощувки и 2 закуски в хотели 3*;
- Магистрални такси и паркинг;
- Обзорна екскурзия на Кавала;
- Посещение на Порто Лагос, манастира „Св. Никола” и църквата „Успение Богородично”
- Екскурзия по делтата на Марица;
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
- Водач от Агенцията;

Цената не включва

- Медицинска застраховка за лица до 65г. – 6 лв. с лимит до 10 000Евро. За лица над тази възраст се доплаща както следва: от 65г. до 70 г. – 50%, от 71г. до 75г. -100 % с лимит до 5000Евро, над 75г -200% с лимит до 4000 Евро. Лица, на възраст 80 и повече години се застраховат след медицински преглед и разрешение на ЦУ.
- Разходката с моторни лодки по протежението на ръкавите на Делтата на Марица – 8 евро.
- Входна такса за Крепостта в Кавала – 2,5 евро;
- Първа вечеря в ресторант с богато меню ( мешана скара с гарнитура, няколко вида сезонни салати, десерт, минерална вода, узо, вино: бяло и червено, в неограничено количество). – 12 Евро Условие за организиране на вечерята – 30 пълноплащащи.
- Вечеря в гръцка традиционна таверна с жива музика, на шведска маса с богато меню и консумация на неограничено количество вино. – 22 Евро. Условие за организиране на вечерята – 30 пълноплащащи.

Дни

Поръчай