ИТАЛИЯ - 435 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 03 март 2017 ДО

Екскурзия   ИТАЛИЯ   -  435 лв.

от Варна, Велико Търново, Бургас, София и други градове

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от София вечерта в 00.00 часа. Транзитно преминаване през Белград, Загреб, Триест. Пристигане след обяд в района на Венеция. Свободно време за почивка и разходка. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за Верона. Обзорна обиколка на града - Арена ди Верона, къщата на Жулиета, площад Ербе, Пиаца Бра, стария портал, улица Мацини. В 13.00 часа отпътуване от Верона за Пиза. Пристигане в Пиза около 17.00 ч. Посещение на катедралата и наклонената кула - камбанарията. Нощувка в района.

3 ден: Закуска. Туристическа програма във Флоренция - катедралата Санта Мария дел Фиоре, кулата на Джото, баптистериума, стария мост със златарските ателиета, площад на Синьорията, Вратата на Рая, кметството, църквата Санта Кроче. Свободно време във Флоренция. Възможност за посещение на музея Уфици - срещу заплащане и резевация - по желание. След обяд отпътуване за района на Венеция. Нощувка.

4 ден: Закуска. Сутринта рано отпътуване от Пунта Сабионе с корабче за Венеция. Пътьом разглеждане на островите Бурано (дантеления остров), посещение на стъкларска фабрика на остров Мурано и кратка презентация на изработка на известното венецианско стъкло. При посещението на фабриката може да се разгледа и магазина към нея. Отпътуване от островите за Венеция. Туристическа програма във Венеция – Двореца на Дожите, Моста на въздишките, катедралата Сан Марко и площад Сан Марко, часовниковата кула и камбанарията, моста Риалто с пазара за сувенири на Канале Гранде. Свободно време във Венеция. Посещение на Двореца на Дожите, камбанарията и катедралата Сан Марко - по желание срещу заплащане на входна такса.Отпътуване за България.

5 ден:  След обяд пристигане в България.

Цената е калкулирана за група от минимум 45 туристи.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата, местата и часовете на пътуването.

Забележка:  При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3-5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Цената включва

- 5 дена, 3 нощувки, 3 закуски
- Автобус 3 *
- Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

- Входни таски за музеи и екскурзии по желание
- Застраховка
- Корабче до Венеция, о. Мурано и о. Бурано - 30 EUR
- Доплащане за отпътуване от Варна – 60 лв

Намаления

Отстъпка при ранни записвания

Дни

Попитай