Айвалък - Измир - Кушадасъ - Ефес - Памуккале - 386 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 30 април 2019 ДО

Екскурзия : EГЕЙСКА ТУРЦИЯ    Айвалък – Измир - Кушадасъ – Ефес - Памуккале   386 лв.

Дати:   30.04.2019г.;    02.09.2019г.  

ПРОГРАМА:

1 Ден:   Отпътуване в 03.30 ч. от Варна. Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция – почивка по пътя. Пътуване с ферибот през Дарданелите за Чанаккале. Отпътуване за Саръмсаклъ – най-красивата плажна ивица на Турция; селището е разположено срещу третия по-големина гръцки остров Лесбос. Късно вечерта пристигане в Айвалък. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2 Ден:   Закуска. Отпътуване за Измир - древния Смирна – третия по големина град в Турция. Посещение на пазара. Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка .

3 Ден:  Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание, срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език, включени входни такси и автобусен трансфер до Ефес, храма на Артемида, дома на Дева Мария. Свободно време в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

4 Ден:  Закуска. Отпътуване за природния феномен Памуккале - срещу допълнително заплащане с включен в цената обяд, местен екскурзовод и входна такса за феноменалните варовикови тераси и некропола в Йераполис (входната такса за извора на Клеопатра не е включена в цената !). За тези, които не желаят посещение на Памуккале – свободно време в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

5 Ден:  Закуска. Отпътуване от хотела. По пътя - свободно време за разглеждане на древния град Троя - сцена на троянската война (входна такса 15 TRL). Свободно време за пазаруване на Лозенград в КИПА. Пристигане във Варна късно вечерта.


Допълнителни мероприятия: 
* Екскурзия до древния град Ефес, къщата на Дева Мария и Храма на Артемида
Цена: 35 € включва: полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език, транспортни разходи, входни такси за посещаваните обекти.
* Екскурзия до Памуккале, древния град Хиераполис и извора на Клеопатра
Цена: 40 € включва: транспорт, местен екскурзовод, обяд (без напитки), входни такси за варовиковите тераси и руините на древния град Хиераполис (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената).

Допълнителна информация: 
* Необходими документи:
- валиден международен паспорт.
- за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
*Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване.
*Допълнителни услуги и мероприятия се заявяват при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
*Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 45 пълноплащащи туриста.
*Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването - 10 дни преди датата на тръгване.

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Цената включва

- транспорт с лицензиран туристически автобус /климатик, минибар, видеосистема/;
- фериботни, пътни и гранични такси в двете посоки;
- 1 нощувка със закуска в Айвалък в хотел 3/ 4*;
- 3 нощувки със закуски и 3 вечери в Кушадасъ в хотел 3/ 4*;
- посещение на Троя (входната такса се заплаща допълнително);
- екскурзоводско обслужване;
- водач от агенцията;

Цената не включва

- входовете на музеите - входните такси варират от 5 до 25 TRL;
- туристическа застраховка с покритие 5000 € за лица на възраст до 65 год. – 6 лв./ човек, до 75г. 10 лв.;
- допълнителните екскурзии по желание се осъществяват при минимум 20 туристи.
- доплащане за единична стая – 30 лв. на вечер

Дни

Поръчай