РИМ - ФЛОРЕНЦИЯ - 725 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 15 април 2019 ДО

Екскурзия    РИМ  -   ФЛОРЕНЦИЯ   -   725 лв.

Дати:  15.04.2019г.,   23.09.2019г. 

ПРОГРАМА: 

1 ден: Тръгване от Варна в 07.00 часа, в 13.30 часа от стадион "Васил Левски", София. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватия, Словения. Нощен преход.

2 ден: Сутринта пристигане в Италия. Отпътуване от Пунта Сабионе с корабче за Венеция. Пътьом разглеждане на островите Бурано (дантеления остров), посещение на стъкларска фабрика на остров Мурано и кратка презентация на изработка на известното венецианско стъкло. При посещението на фабриката може да се разгледа и магазина към нея. Отпътуване от островите за Венеция. Туристическа програма във Венеция - Двореца на Дожите, моста на въздишките, катедралата Сан Марко и площад Сан Марко, часовниковата кула и камбанарията, моста Риалто с пазара за сувенири на Канале Гранде. Свободно време във Венеция. Посещение на двореца на Дожите, камбанарията и катедралата Сан Марко - по желание срещу заплащане на входна такса. Нощувка в района на Венеция.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Рим. Обзорна обиколка на града. Църквата Св. Петър, Ватикана, Колизеума, Римския форум, площад Венеция. Нощувка в района на Рим.

4 ден: Закуска. Пешеходна разходка в Рим: Църквата Св. Петър, Ватикана, Колизеума, Римския форум, площад Венеция, площад Навона, Пантеона, Фонтана Треви. Свободно време за посещение на музеи и обекти по желание. Нощувка в района на Рим.

5 ден: Закуска. Свободен ден в Рим. По желание еднодневна екскурзия до Помпей при минимум 20 туриста. Нощувка в района на Рим.

6 ден : Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма - къщата на Данте, църквата Санта Кроче, Катедралата, Баптистериума, Стария мост със златарските ателиета, Площад Сеньория, кметството, фонтана със статуята на Нептун, пазара.
Отпътуване за района на Венеция.Нощувка в района на Венеция.

7ден : Закуска. Отпътуване за България.

Цената е калкулирана за група от минимум 40 туристи.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата, местата и часовете на пътуването.

Забележка:  При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3-5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Цената включва

- 7 дена, 5 нощувки, 5 закуски
- Автобус 3-4 *
- Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

- Входни таски за музеи и екскурзии по желание
- Еднодневна екскурзия до Помпей - 20 eur + входна таска - 11 eur
- Медицинска застраховка
- Корабче до Венеция, о. Мурано и о. Бурано - 30 eur
- вечери
- Доплащане за отпътуване от Варна – 60 лв

Дни

Поръчай