Кавала – Касторя – Езерата Орестиада и Преспа – о.Свети Ахил – Солун - 338 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 25 септември 2019 ДО 28 септември 2019

Кавала –  Касторя – Езерата Орестиада и Преспа – о.Свети Ахил – Солун – 338 лв.
 
5 дни / 4 нощувки
Дати:    25 – 28.09.2019г.
 
                                             Програма:
1ви ден:
Отпътуваме от Варна  в 00.30ч. Рано сутринта, пристигаме в красивия, амфитеатрално разположен гр.Кавала, едно от големите пристанища на Гърция.  Ще се разходим из тесните калдъръмени улици на един от най- старите градове на Европа, ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града - Мохамед Али, ще чуем историята за неговата любов към земята където е роден и израснал. Ще видим прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет, ще посетим извисяваща се над града Крепост, къщата и паметника на Мохамед Али, църквата "Успение Богородично", фара и ще се любуваме на невероятни гледки към новия  град, както и към Егейско море. Ще посетим и новата част на града, ще видим Акведукта - Камарес , камъка където е стоял Апостол Павел и е проповядвал христянството стъпвайки за първи път в Европа, църквата "Св. Николай", пристанището и крайбрежния булевард с огромните палми. Настаняване в хотела. Вечеря, по желание срещу допълнително заплащане. Нощувка.
2ри ден:
Закуска. Опътуване за Керамоти и целодневна панорамна обиколка на Зеления остров на Егейско море с богата история и археологически находки. Ще посетим женския манастир „Св.Архангел Михаил” - построен на ръба на скала със смайваща гледка към Егейско море, залива на русалките  „Алики” - основна забележителност на остров Тасос. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и е невероятно красиво, ще се разходим из столицата Лименас - крайбрежната улица със сувенирни магазини и уютни кафенета. Ще се запознаем със старата, традиционна технология за производство на зехтин в потомствена фабрика, където ще имаме  възможност да закупим маслини и студено пресован  зехтин. Връщане в Кавала. Вечеря по желание , срещу допълнително заплащане. Нощувка.
3ти ден:
Закуска. Отпутуваме за град Касторя изключително живописен град, разположен върху полуостров на Костурското езеро / Орестиада /, обявено за природен резерват. Град съхранил в голяма степен своето минало – 74 византийски църкви, старинни къщи с оригинална архитектура. Както в миналото, така и днес той е един от най-големите производители на кожени изделия в Гърция. Привличащ с красиви и елегантни магазини и многобройните заведения пръснати по бреговете на езерото.Туристите могат дълго да се любуват на белите лебеди, пауни и още над 50 вида пернати или да си направят романтична разходка с лодка по езерото. Ще се разходим из старите квартали, с тесни калдъръмени улички и красиви имения от 19 век. Отпътуване за Малко Преспанско езеро и по специално за остров Св. Ахил / свързан с брега посредством понтонен мост /. Разглеждане на руините на средвовековния български град Преспа, както и едноименната базилика, където през 1969 г. е открит гроба на българския Цар Самуил. Вечеря, по желание срещу допълнително заплащане.Нощувка.
4ти ден:
Закуска. Отпътуване за Вергина – столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава. Продължаваме към  „нимфата на Северна Гърция„  магнетичния  Солун. Панорамна обиколка на града. Множество са забележителностите, които ни предлага античният  град, който се намира под егидата на ЮНЕСКО.  Крайбрежният  булевард „Ники” с един от символите  му - Бялата  Кула, в която се помещават интересни музейни експонати от Византийската епоха, паметника на Александър Македонски, Ротондата и арката на Галерий, старата част на града и крепостта от която се открива възхитителна гледка – много подходяща за снимки. Известната църква “Св. Димитър” - построена върху римския  затвор, в който е пострадал Светецът и където е бил гробът му. Днес мощите му се съхраняват в църквата, а подземията са отворени за посетители – реставрирани и учудващо добре запазени. Свободно време за разходка (по желание и срещу допълнително заплащане) с корабче из Солунския залив – Термайкос,  по крайбрежната улица  осеяна с множество  кафенета и  магазини и великолепния площад  „Аристотелус”. Вечеря, по желание срещу допълнително заплащане.( Възможност за традициона гръцка вечер, с жива музика). Нощувка.
5ти ден: 
Закуска и отпътуване за България.
 
Цената е калкулирана за група от минимум 45 туристи
 
Допълнителни изисквания:
За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители –Нотариално заверена декларация, че родителят/те  е/са съгласен/ни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето + копие от акта за раждане.
 
Начин на плащане:
Капаро от 120 лв. на човек при записване, доплащане  - 30  дни преди датата на  отпътуване, освен ако изрично не е упоменато - нещо друго в договора за конкретното организирано пътуване.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата, местата и часовете на пътуването.
ТА “БУЛУЕЙ” ЕОOД е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗК „ДЖЕНЕРАЛИ” АД.

Цената включва

- Транспорт с комфортен лицезиран туристически автобус;
- Магистрални такси и паркинг;
- Пешеходна обиколка с ексурзовод в Кавала - стария град;
- Обзорна обиколка в Солун;
- 3 или 4 нощувки със закуски в хотел 3*;
- Посещение и обиколка на о-в Тасос;
- Лицензиран ексурзовод - преводач на гръцки език;
- Водач от агенцията по целия маршрут;

Цената не включва

- Разходи от личен характер;
- Входна такса крепостната стена в Кавала – 2,5 евро / човек;
- Разходка с корабче из Солунския залив – 5 евро / човек, с включена безалкохолна напитка;
- Вечеря – 10 евро / човек;
- Гръцка вечер – 25 евро / човек;
- Вход Вергина – 8 евро/ човек;
- Фериботни такси – 8 евро / човек;
- Медицинска застраховка за лица до 65г. – 6 лв. с лимит до 10 000 евро. За лица над тази възраст се
доплаща както следва: от 65г. до 70 г. – 50%, от 71г. до 75г. -100 % с лимит до 5000 евро, над 75г -200% с лимит до 4000 евро.

Дни

Поръчай