ИСТАНБУЛ - Принцови острови 195 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 03 март 2019 ДО

Екскуезия   ИСТАНБУЛ - Принцови острови  -  195 лв.

Дата:     30.04.2019г.;     28.05.2019г. 

ПРОГРАМА:

1 ден:  Отпътуване от Варна в 21.30 ч. от спирката срещу бензиностанция OMV до Централна Автогара и от Бургас в 23.30ч. - бензиностанция OMV (срещу Мак Драйв). Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой /нощен преход/.

2 ден:  Пристигане в Истанбул, панорамна обиколка на града с местен екскурзовод: разглеждане на Хиподрума, Синята джамия (посещение), църквата “Св.София” (отвън), Долмабахче (отвън), преминаване в азиатската част с фотопауза на един от красивите хълмове на града с изглед към Босфора. Там всички гости ще имат възможност да направят множество снимки, да си отпочинат и да опитат невероятния вкус на турския чай или кафе. На връщане към хотела се минава покрай Златния рог и Египетския базар.
Настаняване в хотела. Посещение на двореца „Топ Капъ” и църквата “Св.София” по желание. Свободно време. 19.00 – 21.00 ч - Вечеря - Шведска маса - Цена: 12 евро. Вечерта по желание посещение на ориенталско заведение или рибен ресторант срещу допълнително заплащане.

3 ден:  Закуска. Екскурзия по желание до Принцовите острови. Пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1,45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада - той е островът, който се посещава по време на екскурзията. Турът е с продължителност около 4 часа.
Свободно време за самостоятелно посещение на “Капалъ Чаршъ” - търговски център за злато и съвременна бижутерия и свободно време в закрития пазар. 19.00 – 21.00 ч - Вечеря - Шведска маса - Цена: 12 евро. Вечерта – екскурзия по желание “Светлините на града” – нощно панорамно пътуване с автобус до съвременния център на Истанбул. Турът стартира от хотела преминава се покрай Сулукуле и Крепостните стени на града. Обиколката продължава към хълма Еюп. Изкачване с лифт /лифтът е закрит, кабинков/ за кафе пауза и снимки на историческото кафене Пиер Лоти. От това място се открива зашеметяваща панорама към нощния град, разкрита като на длан. Включен трансфер и посещение на площад Таксим, считан за сърцето на съвременния Истанбул. Любимо място на младежта и интелигенцията, Таксим впечатлява с прочутия паметник на републиката и старите трамваи, които още се движат по свързания с площада булевард Истиклял. Тук се срещат модерното и историята: множество най-различни заведения и ресторанти създават неповторима атмосфера. Завръщане в хотела късно вечерта.

4 ден:   Закуска. Свободно време с възможност за включване в допълнителна екскурзия;
“Между Азия и Европа” – разходка с туристическо корабче по Босфора с местен екскурзовод - вълнуваща разходка между два континента. Плаването преминава покрай европейския и азиатския бряг. Достига се до втория мост на Босфора и се връща обратно към началния пункт. По време на екскурзията ще се почувствате като герои от приказка. Ще имате възможност да се насладите на част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали като „1001 нощи”, „Перла”, „Листопад” и „Великолепния век”. Отпътуване за България. Свободно време за пазаруване на Лозенград в КИПА. Пристигане в Бургас и Варна вечерта.


Деца до 6г./настанени на допълнително легло с двама възрастни/: 98 лв.
Деца до 12г./настанени на допълнително легло с двама възрастни/: 145 лв.
Деца до 12 г./настанени на редовно легло с един възрастен/: 145 лв.

Допълнително заплащане: 
- медиц. застрах. за лица над 60 год. – доплащане 4.00 лв.; лица над 80 год. не се застраховат.
- доплащане за единична стая: 67 лв.

Туроператорът си запазва правото на промяна в реда на изпълнението на програмата! 

Допълнителни мероприятия: 
- допълнителните екскурзии по желание се осъществяват при минимум 25 туристи.

Допълнителна информация: 
* Необходими документи: - валиден международен паспорт; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект
Документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителни услуги и мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туриста;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването - 10 дни преди датата на тръгване.
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
- 2 нощувки, 2 закуски;
- панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод
- водач на групата по време на пътуването и престоя в Истанбул;
- медицинска застраховка

Цената не включва

- входните такси на посещаваните обекти
- Вечеря - Шведска маса - 12 евро/ вечер
- Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод - 18 евро;
- Вечеря с програма в ресторант Gar Muzikhol – 28 евро;
- Вечеря рибен ресторант /салата от морски дарове, основно ястие риба (според сезона), десерт и една напитка, местно производство - безалкохолно или алкохолно: вино, бира или ракъ (традиционно турско питие приготвено от грозде и анасон)/ - 25 евро;
- Екскурзия до Принцовите острови – 15 евро;
- Екскурзия “Светлините на града” – нощен Истанбул - включва трансфер, изкачване с кабинков лифт до Еюп с включена цена на лифта, посещение на Пиер Лоти и посещение на площад Таксим – 12 евро;
Входните такси за музеите:
- Двореца “Топ капъ” – 20 евро
- Църквата “Света София” – 20 евро

Дни

Поръчай