ДЕЛТАТА НА РЕКА МАРИЦА - АЛЕКСАНДРУПОЛИС - КЕРАМОТИ - ТАСОС - КАВАЛА - 320 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 29 април 2019 ДО

Екскурзия, делтата на река Марица - Александруполис - Керамоти - Тасос - Кавала - 320 лв.

Дати:   29.03.2019г.;  26.04.2019г.;  31.05.2019г.;  27.09.2019г.;  11.10.2019г.

ПРОГРАМА

1-ви ден:  Отпътуване от Варна ул. „Антим“ в 00:00ч. по маршрут Варна – Бургас – Свиленград – Орестиада - Делтата на Марица. Пристигане по обяд на Делтата на река Марица (Еврос), най-голямата на Балканите след река Дунав! След кратка беседа, качване на моторни лодки за туристическа обиколка с екскурзовод. Запознаване с флората и фауната на природния резерват. В него има 350 вида растения, 46 вида риби, 7 вида земноводни, 21 вида влечуги и над 40 вида бозайници. Отпътуване за Александруполи. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря по желание, срещу допълнително заплащане. Нощувка.

2-ри ден:  Закуска. Разглеждане на красивия морски град, кръстопът между Европа и Азия: Александруполския фар на крайбрежната алея, църквата „Св. Никола“, старото мъжко училище „Леодаридио“ от 1909г. Отпътуване за Керамоти. Качване на ферибота за о-в Тасос, един от най-красивите и залените острови на Егейско море. Пристигане в Кинира , настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря в гръцка таверна по желание, срещу допълнително заплащане. Нощувка.

3-ти ден:  Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание: Панорамна обиколка на Зеления остров с посещение на залива на русалките - „Алики”, разглеждане на женския манастир „Св.Архангел Михаил” , пешеходна разходка в столицата Лименас - старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра, крайбрежната улица със сувенири, магазини и кафенета. Посещение на традиционна, потомствена фабрика за производство на зехтин с възможност за закупуване на маслини и студено пресован зехтин. По желание, с предварителна заявка - гръцка вечер с вечеря и музика на живо. Нощувка.

4-ти ден:  Закуска.Отпътуване за красивия, амфитеатрално разположен, град Кавала! Посещение на стария град, Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма на полуострова Панагия и станала символ на града, Имарет, църквата "Успение Богородично", родната къща на Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век, Акведуктът - построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г. Разглеждане на новата част на града - старото и новото кмество, тютюневите фабрики, пешеходна разходка по крайбрежния булевард с огромните палми. Възможност за обяд или кратка закуска с вкусен гръцки гирос.

Забележка: 
Екскурзията се осъществява при наличие на група от минимум 40 пълноплащащи туристи.

Необходими документи: 
Лична карта. За деца до 18 г.- нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта / личната карта.

Срок и начин на плащане: 
30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 10 дни преди пътуването.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус;
- 3 нощувки и 3 закуски в хотели 3*;
- Фериботни, магистрални такси и паркинг;
- Обзорна екскурзия на Кавала;
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
- Водач от Агенцията;

Цената не включва

- Панорамна еднодневна обиколка на остров Тасос – 10 Евро;
- Медицинска застраховка – 6 лева;
- Входна такса (по желание):крепостната стена в Кавала – 2,5 евро;
- Вечеря в гръцка таверна - 17 евро;
- Екскурзия по делтата на Марица – 12 Евро;
- Вечеря по желание в хотелите при минимум 30 души;

Дни

Поръчай