OДЕСА – КИЕВ – КАМЕНЕЦ ПОДОЛСК 528 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 22 май 2019 ДО

Екскурзия    OДЕСА – КИЕВ – КАМЕНЕЦ ПОДОЛСК  - 528 лв. 

Открийте за себе си красивия и уникален град Киев – Майката на руските градове! 

Дати:   22.05.2019г.;  18.09.2019г.;  09.10.2019г.

 ПРОГРАМА: 

1 ден:  Отпътуване от Варна за Одеса. Нощен преход.

2 ден:  Пристигане сутринта в Одеса. Обзорна пешеходна екскурзия в историческата част на града: ул. Дерибасовска, Музея на восъчните фигури „У Бабы Ути”, Приморския булевард, двореца на Граф Воронцов и паметника на херцог дьо Ришельо и Екатерина Велика, Националния Театър за Опера и Балет, Одеския Археологически музей - един от най-старите и най-богати в Украйна, основан през 1825 година. Свободно време за обяд в ресторант „Ласунка” с украинска кухния ( по желание, срещу заплащане 11 Евро).
Настаняване в хотел 2/3*. Свободно време. Посещение на Одеските катакомби (по желание, срешу допълнително заплащане 14 Евро). От момента на своето възникване Одеса се е изграждала от камък, добиван в подземни каменоломни. Затова под града са се образували подземни лабиринти на няколко нива с обща дължина 2500км. По време на Великата Отечествена война катакомбите служили като укритие на съветските партизани - в частност на отряда на В. А. Молодцов.
Свободно време. Вечерта - посещение на представление на Одеския Национален Театър за Опера и Балет.

3 ден:  Закуска. Отпътуване за Киев - „Майка на руските градове”, място за поклонение, съсредоточило многобройни християнски светини - големият
манастир Киево-Печорска лавра, многобройни църкви в бароков стил, като Света София, Свети
Андрей, Свети Владимир, Архангел Михаил, които с красивите си силуети и позлатени куполи, на фона на пищната зеленина, така характерна за Киев, заедно с импозантните му и изключително красиви сгради, разстлани върху бреговете на Днепър, оставят незабравими впечатления. Тук история и съвремие се съчетават в хармонична симбиоза.
Пристигане в столицата, в следобедните часове. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря в битов ресторант с национална кухня (по желание, срещу заплащане 34 Евро).

4 ден:  Закуска. Обзорна автобусна екскурзия на град Киев. „Древният град на Владимир Велики” – мястото, където княз Владимир Велики Мономах е построил първта християнска църква в Русия, разрушена през 1240 г. по време на татаро-монголското нашествие. Разглеждане на копието на фундамента на Десетинната църква. Отпътуване към Старoкиевския хълм откъдето се разкрива панорамна гледка към целия град. Разходка по Андреевския спуск – една от най-древните киевски улици, където са съсредоточени множество картинни галерии и магазини за сувенири. В начлаото на улицата се намира Андреевската църква, построена през 1754 г. по проект на италианския архитект Бартоломео Растрели. Запознаване с историята на църквата Св.София Киевска основана 1037 година (Посещение на музея), Михайловския манастир със златните кубета
(1070-1088г) и Златните врати.
Разходка по Днепър с туристическо корабче – ”Панорама на Киев”,времетраене около 1.5 часа ( по желание, срещу заплащане 13 Евро). Свободно време в центъра на града. Нощувка.

5 ден:  Закуска. Посещение на Националния Киево-Печорски архитектурен комплекс „Лавра” (ЮНЕСКО) (2,5 часа), един от най-старите пещерни манастири в Русия (11 век), люлка на монашеството и твърдина на православната вяра, посветен на Св. Богородица. Живописно разположен върху високите брегове на Днепър. Редкият по своята красота ансамбъл, увенчан от високата почти 100 м камбанария, вече почти 1500 години е свидетел на историята на града. Комплексът заема площ от около 28 хектара, с повече от 100 архитектурни паметника (11 – 18 в.). Разделен е на две части: Долна и Горна Лавра. Тук се намират нетленните мощи на редица светци и монаси. Свободно време за обяд в центъра на града. Екскурзия под открито небе „Пирогово”– Украйна в миниатюри. (1,5 часа)
Това е национален музей, съхранил културата на Украинския народ, разположен в предградията на Киев – в Пирогово. Тук сред живописна местност, могат да се видят 300 стари селски къщи, събрани от всички области на Украйна. Повечето от тях са преместени в музея, а след това възстановени. Къщи, дървени църкви, навеси, водни и вятърни мелници, а също така съдове и облекла от периода 17- началото на 20 - век. Нощувка.

6 ден:  Закуска. Отпътуване за древния град - крепост Каменец-Подолск. Град на 7 култури, според броя националности, оставили своя отпечатък в неговото създаване. Каменец – Подолск е третия по брой исторически забележителност град-музей в Украйна (200 архитектурни паметници и 11 музея) след Киев и Лвов. И до днес той очарова всеки посетител с неповторимото единство на природни дадености и архитектура.
Пристигане в следобедните часове. Обзорна екскурзия с местен екскурзовод, посещение на крепостта.
Преди отпътуване от Каменец Подолск за България, по желание, срещу допълнително заплащане, вечеря в ресторант.

7 ден:  Пристигане във Варна, Шумен и В.Търново след обяд.

Цена на човек в двойна / тройна стая – 528 лв.
Цена на човек в единична стая – 596 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни – 426 лв. 

Необходими документи: 
- Валиден задграничен паспорт;
- Няма специфични визови и санитарни изисквания.
- За лица, ненавършили пълнолетие - нотариално заверена от родителите декларация за съгласие за пътуване (оригинал и 1 бр. фотокопие).

Начин и срок на заплащане: 
- При записване, предплата 30 % от пакетната цена. Остатъкът – 15 дни преди пътуването.

Краен срок за уведомяване на клиентите, ако пътуването се отмени – 7 дни преди датата на пътуване.

Екскурзията се осъществява при 45 плащащи туристи!

При група по-малка от 35 души, за да се запази датата на пътуване се доплаща 45 лв. В този случай пътуването се осъществява при минимум 30 туриста.

Цената включва

- 4 нощувки със закуски в хотели 2-3*, от които: 1– в Одеса; 3– в Киев;
- Панорамна разходка в Одеса и Киев с екскурзовод;
- Посещение (с входни такси) на Киево-Печорската Лавра с екскурзовод;
- Посещение на Националния музей „Украйна в миниатюри” (с входни такси) в Пирогово с екскурзовод;
- Панорамна екскурзия в Каменец Подолск с екскурзовод;
- Туристически транспорт – лицензиран автобус;
- Водач от агенцията-организатор;

Цената не включва

- Обяд в Одеса и Киев – 15 Евро;
- Вечеря в ресторант в Каменец – Подолск – 12 Евро;
- Входни билети за крепостта в Каменец Подолск – 1.50 Евро;
- Вечери в ресторанта на хотела в Одеса и Киев – 15 Евро;
- Вечеря в украински ресторант – национална кухня в Киев – 34 Евро;
- разходка с корабче по Днепър – 15 Евро;
- Медицинска застраховка: за лица над 65 г.– 5 лв.; над 70 г.– 10 лв.
- Доплащане за отпътуване от Шумен, В. Търново - 25.00 лв.(при минимум 15 души)
- Доплащане за отпътуване от София - 60.00 лв (при минимум 15 души)

Намаления

- 3% от пакетната цена при ранни записвания минимум 3 месеца преди датата на пътуване.

Дни

Поръчай