БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ - 699 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 25 май 2019 ДО

Екскурзия   БАВАРСКИ  ЗАМЪЦИ  -  689 лв.

Дати:  25.05.2019г.;  18.08.2019г.   

ПРОГРАМА:

1 Ден: София - Словения  
Отпътуване от София паркинга на Автогара Сердика пред Централна ЖП гара в 4.00 ч. Възможност за трансфер (отпътуване и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Варна, Девня, Шумен, Търговище, Велико Търново, Ловеч. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане в Словения. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Любляна.

2 Ден: Словения – Констанц 
Закуска. Разглеждане на Любляна, столицата на Словения: стария град, кметството, тримостието, Драконовия мост, църквата Св. Николай. Отпътуване за Бодензее и неговия най-голям град Констанц. Пристигане привечер в района на Констанц. Настаняване в хотел. Нощувка в района между Констанц, Дорнбирн и Фюсен.

3 Ден: Райнфал - Констанц - острова на цветята Майнау - Дорнбирн 
Закуска. Отпътуване за Райнфал, най-големия водопад в Европа, намиращ се до Шафхаузен ,Швейцария. Връщане в Германия и разглеждане на Констанц: Входа към пристанището, Констанцкия залив, Емблемата на града „Империя” - 9-метрова скулптура на Петер Ленк, която държи в ръцете си голите фигури на Кайзер Сигизмунд и Папа Мартин V, Рейнския мост и кулата към Рейнската врата, Мюнстерплац, Старото и Новото кметсво, Паметника на родения в Констанц Граф Фердинанд фон Цепелин. Посещение на остров Майнау, известния остров на цветята и пеперудите в Боденското езеро, най-голямото езеро в Германия, т.нар. „Синьо чудо”, третото по големина в Европа, разположено между Швейцария, Германия и Австрия. Нощувка в района между Констанц, Дорнбирн и Фюсен.

4 Ден: Фюсен – Нойшванщайн – Хоеншвангау – Линдерхоф - Мюнхен  
Закуска. Отпътуване за Фюсен – т. нар. „Романтична душа на Бавария” и последна точка на „Романтичния път”, на който са разположени най-красивите баварски замъци. Посещение на известните дворци на баварските херцози - Нойшванщайн: ”Приказния замък”, първия и най-известен дворец на баварския крал Лудвиг II, вдъхновен за направата му от Вагнер и неговите произведения „Лоенгрийн” и „Танхойзер”, и Хоеншвангау: замък от 12 в. на рицарите на Швангау, а по-късно на баварския крал Максимилиан II и неговия син Лудвиг II. Заб.: Придвижването от паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн може да е пеша около 30 мин. и до замъка Хоеншвангау около 10 мин., или с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро, или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре е 3 евро. При посещение на Нойшванщайн - между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Посещение на двореца Линдерхоф, единствения цялостно завършен приживе от поредицата приказни замъци на Лудвиг II. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел. По желание посещение на типична германска бирария. Нощувка в района на Мюнхен.

5 Ден: Мюнхен – Херенинзел – Залцбург  
Закуска. Тур. програма в Мюнхен: Стария град: Карлстор, Кметството, Фрауенкирхе, Кайетанеркирхе, Петерскирхе, Бюргерзаал, Известната бирария Хофбройхаус. Отпътуване за Австрия. Попътно разглеждане на двореца Херенхимзее, изграден отново от „Приказния крал” Лудвиг II като Новия Версай, намиращ се на о. Херенинзел в езерото Химзее (пътуване с корабче около 20 мин). Отпътуване за Залцбург. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Залцбург.

6 Ден: Залцбург- Словения  
Закуска. Тур. програма в Залцбург: Дом Залцбургската Катедрала, Крепостта Хоензалцбург, Катедралата Св. Петър и Францисканската катедрала, Университета, Моцартплац с паметника на Моцарт, Родната къща на Моцарт , Гетрайдегасе, Двореца Мирабел. Отпътуване за Словения. Нощувка в Словения.

7 Ден: Словения – София  
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цена:  
• 699 лв. – на човек в двойна стая
• 679 лв. – за трети човек на допълнително легло
• 599 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
• 799 лв. – за единична стая

Допълнителна информация:  
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г. Нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването
• Допълнителните мероприятия и услуги (Застраховки – стойността им се определя в зависимост възрастта на туриста) се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туристи
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата

Цената включва

• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус
• 6 нощувки със закуски в хотели 2* или 3*: 2 – в Словения, 2 - в района между Констанц, Дорнбирн и Фюсен, 1 – в Мюнхен; 1 - в Залцбург;
• Туристическа програма
• Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

• Мед. застраховка на ЗК „Уника” за 4000 евро: 7 лв. до 65 г., 11 лв. до 70 г., 16 лв. до 75 г., 21 лв. до 79 г.;
• Музейни такси и билети за корабчета – около 80 евро
• Посещение на о. Майнау, вх.билет, местен екскурзовод и резервационна такса: 22 евро /12 евро до 12 г./ 18 евро ученици;
• Посещение на баварските дворция Линдерхоф, Нойшванщайн, Хоеншвангау – 42 евро (включва входните билети –за трите дворци, аудиогид, предварителна резервация и резервационна такса), 6 евро - за файтон, 3 евро за автобус-совалка, плаща се на място)
• Посещение на замъка Херенхимзее -20.00 евро (включва билет за корабчето до Херенинзел, вход за двореца, предварителна резервация и резервационна такса)
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 130 лв.
• Възможност за трансфер (отпътуване от и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60лв.; Девня 55лв.; Шумен 50лв.; Търговище 45лв.; В.Търново 40лв.; Ловеч 35лв.;)

Дни

Поръчай