ИВАЙЛОВГРАД - ДИДИМОТИХО – ОРЕСТИАДА 135 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 10 април 2020 ДО 12 април 2020

Екскурзия    ИВАЙЛОВГРАД - ДИДИМОТИХО – ОРЕСТИАДА 135лв.

Дати:    10-12.04.2020г.

ПРОГРАМА:
1 ден:  Варна – Ивайловград
В 5:00ч., заредени с добро настроиение, Ви очакваме на „Антим I-ви“, във Варна!
Тръгваме в 5:15ч. в посока Свиленград. Посещение на средновековната крепост „Неузетикон” от края на XIв., една от най-запазените укрепления в Родопите, разположена на възвишението „Калето” над с. Мезек. Разглеждане на първата тракийска гробница, открита в българските земи през 1931г. , датираща от средата на IVв. Пр. Христа. Настаяване в хотел. Свободно време. Вечеря, срещу допълнително заплащане. Нощувка.
2 ден:  Ивайловград – Орестиада - Дидимотихо
8:00ч. закуска. В 9:00ч. Посещение на вила „Армира”, един от най-ранните и най-точно датирани вилни комплекси от римската епоха, проучени в България. Тя е изключителен архитектурен паметник от преди повече от 2000 години, най-пищно украсеният частен дом (дворец) от римската епоха, разкрит в българските земи. Отпътуване за ГКПП Ивайловград - Кипринос, откъдето ще се отправим град Орестиада, най-новият и най-северният град в Гърция, намиращ се почти в края на областта Еврос, близо до границата с Турция. Това е вторият по големина град на областта, след главният и център - Александруполис. През древността там е имало малко селце, което според легендите е основано от Орестес - син на Агамемнон и Клитемнестра.Средище на обществения живот в града е централният му площад с впечатляващ фонтан в близост до който е бюстът на Георгиос Стататос, борец от националната съпротива, а също и паметникът на Вселенския Патриарх Кирил VI, който през 1821г е обесен в Адриануполи. Ще посетим Историческия и Етнографския музей на Орестиада, които със своите експонати, документални снимки, местни носии, бродерии, земеделски сечива, оръжия и други, съхраняват паметта за отминалите времена. Свободно време за снимки и кафе, след което продължаваме към град Дидимотихо. Настаняване в хотел. Вечеря, в таверна срещу допълнитлно заплащане при минимум 25 души. Нощувка.
3 ден:  Дидимотихо – Варна
7:30ч. закуска. В 8:00ч. разглеждане забележителностите на град Дидимотихо: ще посетим катедралния храм на „ Богородица Освободителка “ (Златната църква), Църковния музей и средновековната крепост.
Отпътуване за ГКПП Капитан Петко Войвода, а от там за Варна.

Необходими  документи:
- Валидна лична карта (най–малко 6 месеца преди датата на изтичане);
- За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт или личната карта.

Цената е калкулирана за група от минимум 40 души.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата, местата и часовете на пътуването.

Цената включва

- Комфортно пътуване с туристически автобус (климатик, видеосистема)
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* - Ивайловград
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* - Дидимотихо
- Магистрални такси и паркинг
- Водач и екскурзовод от агенцията

Цената не включва

- Тракийска гробница и крепоста край с. Мезек– 6лв. – пенсионери и учащи – 3лв.
- Вила „Армира” – 5лв.- пенсионери и учащи – 3лв.
- Входен билет за Историческия и Етнографския музей в Орестиада: 2 евро/ възрастен; 0,50 евро/ дете;
- Вечеря – 20 лева в Ивайловград;
- Вечеря – 10 евро в Дидимотихо;
- Медицинска застраховка за лица до 65г .– 6 лв. с лимит до 10 000 евро. За лица над тази възраст се доплаща както следва: от 65г. до 70 г.– 50%, от 71г. до 75г. -100 % с лимит до 5000 евро, над 75г - 200% с лимит до 4000 евро.

Дни

Поръчай