ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО И ЕТНОСИТЕ В БОЛГРАД И БОЛГРАДСКИ РАЙОН - 265 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 05 ноември 2020 ДО 08 ноември 2020

Екскурзия:  ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО И ЕТНОСИТЕ В БОЛГРАД И БОЛГРАДСКИ РАЙОН  -  265 лв.
Дати:  05.11.- 08.11.2020 г.

ПРОГРАМА:

1 ден:   Варна - Болград
В 04:00ч. отпътуваме заредени с бодро настроение от Варна ул. „Антим I”.
Преминаваме през КПП Дуранкулак по маршрут Браила, Галац, Болград. По пътя ще спираме за кратка почивка. Пристигаме в Болград в следобедните часове. Настаняване в хотел 2*/3*(или в Александровски манастир). Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден:   Болград
Закуска. Пешеходна разходка из Болград заедно с представител на Отдел „Култура“ към Районния Съвет, който ще ни запознае с историята и забележителностите на града. Пред Паметник на Опълченците ще се поклоиним и почетем паметта на загиналите опълченци от Болград в боевете на Шипка в Руско-турската освободителна война.
Ще направим кратък престой на градския съботен пазар, където можете да попазарувате, тъй като в следващия ден, неделя, магазините ще са затворени.
Посещение на Спасо-Преображенския събор, където всеки може да даде своята лепта за подпомагане на местната църква и да запали свещица за здраве. Протоиерей Василий ще разкаже историята за изграждането на събора, гордостта и духовната Мека на бесарабските Българи. Препоръчително е, дамите да носят шал или кърпа, за да се забрадят, по силата на местните църковни канони. Посещение на Болградската гимназия, създала велики личности, записали именатата си в славната българска история. Отправяме се към административния център на Болград, където ще се проведе Фестивала на виното и етносите на Болградски район. Тържествено откриване на фестивала, дегустации на вина и мезета на местни производители, културна програма с международно участие на състави от Молдова, Русия и България. Излъчване на най-добър винопроизводител. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден:   Болград - Измаил
Ранна закуска. Отпътуване за гр. Измаил. Автобусна и пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на града. Първата ни спирка ще е на Диорамата, свързана с превземането на най-силната турска крепост през 1790г. от руските войски. Тази тежка, кръвопролитна битка срещу Турската империя прославя единството и съпричастността на различните националности, живеещи в Русия. В Музея на Суворов ще чуем увлекателния разказ на уредника за този голям пълководец и храбър воин, увековечил името си в славната битка по превземането на Измаилската крепост. При добри метереологични условия, ще посетим природния резерват
„Дунавия” , ще се разходим с корабче по северния ръкав на делтата на р. Дунав
(Продължителност на разходката за група, състояща се от 20 души - 30 минути. Екскурзията до резервата се осъществява само при желание на цялата група, срещу допълнително заплащане).
Свободно време за обяд. По желание на цялата групата, организиран обяд, срещу допълнително заплащане, в битово заведение с национална, украинска кухня.
Свободно време в Измаил. Посещение на неделния пазар.
Отпътуване за с. Криничное. Посещение на Винарска изба „Колонист”, известна с производството на местни вина, прославили района във Франция. Отпътуване за Болград. Вечеря. Последна нощувка.

4 ден:  Болград - Варна
07.30ч. – 8:00ч. Закуска. Кратка пауза за шопинг. Отпътуване за Варна.
 

Необходими документи:
- Вaлиден задграничен паспорт.
- За деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

За провеждане на екскурзията са необходими минимум 40 плащащи туристи.

Срок за уведомление за неосъществяване на екскурзията при недостигнат минимален брой участници във Фестивала на виното и етносите – 7 дни преди датата на тръгване;

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата, местата и часовете на отпътуване а също да добавя нови обекти за посещение.

Цената включва

- Транспорт с лицензиран туристически автобус;
- Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и по време на престоя;
- Екскурзионна обиколка на град Измаил с местен екскурзовод;
- 3 закуски и вечери
- 3 нощувки
- Застраховка, задължителна: „Медицински разходи зад граница” за лица до 65г. Над тази възраст се доплаща според навършените години.

Цената не включва

- Обяд в битово заведение в Измаил – 14 Евро;
- Входни такси на посещаваните обекти;

Дни

Поръчай