ПЪСТРОЦВЕТНАТА МАНAСТИРСКА МОЗАЙКА НА БУКОВИНА 226 лв

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 17 април 2020 ДО

 Екскурзия, пъстроцветната манастирска мозайка на Буковина - Пятра Нямц - Търгу Нямц - Сучава - Яш  -  230лв. 

Дата:  17.04.2020г.;  15.05.2020г.;   12.06.2020г. 

ПРОГРАМА 

1-ви ден Отпътуване от Варна, ул. „Антим I“ (Археологически музей) в 00:00 ч. за Румъния. Пристигане района на Пятра Нямц и Търгу Нямц – Южна Буковина.
Буковина е историко-географска област намираща се в днешните предели на Северна Румъния и Украйна. В периода между XIV и XVI век в региона са построени многобройни църкви и манастири. Специфичното при повечето от тях, е че външните им стени са богато украсени с ярки фрески, изобразяващи драматични библейски сцени. Архитектурният им стил е византийски със западно влияние.
Разглеждане на манастира Агапия (най-големият женски манастир в Източна Европа). Посещение и разглеждане на манастира Нямц, създаден от български монаси, а един от първите игумени тук е бил Григорй Цамблак. В днешния си вид манастирът е построен от Стефан Велики (Штефан чел Маре, управлявал между 1457-1504г и многократно воювал успешно с турците). При възможност, посещение на манастира Въратек. Пристигане в манастира в Гура Хуморулуй .Настаняване в хотел3*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:   Закуска. Целодневна туристическа програма в района на Сучава. Разглеждане на манастира в Гура Хуморулуй, построен в 1530 г.
Отпътуване до един от най-представителните манастири в региона – Воронец, наречен „Сикстинската капела на Изтока”. Той е известен със стенописа „Страшният съд” и се отличава със специфичния оттенък на синьото във фреските си.
Отпътуване за манастира Молдовица, изграден в днешния си вид от сина на Стефан Велики – Петру Рареш през 1532г., който е книжовник и ценител на изкуството. Тук може да се види стенописа „Обсадата на Константинопол”.
Посещение на манастира Сучевица, изграден като крепост с форма на квадрат в красива зелена долина. Тук се намира известната „Стълба към рая”, на която са представени ангели, които помагат на праведните да отидат в рая. Връщане в Сучава. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:  Закуска. До обяд туристическа програма в Сучава: Крепостните стени, църквите „Св.Георги” и „Св.Димитър” и по желание Историческия музей и Етнографския музей. Отпътуване за град Яш. уникалната църква с гравиран камък от 17 век “Тримата Светители”, кандидат за списъка на ЮНЕСКО, Митрополската катедрала, църквата „Свети Николай”,Двореца на културата, Дворецът Розновану, в който се помещава Общината Яш,парка Копоу. Свободно време в търговския център Юлиус Център. Отпътуване за Варна. Нощен преход.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 40 туриста. 

Забележка: 
- Екскурзията се осъществява при наличие на група от минимум 40 пълноплащащи туристи.
- Цена без вечери: 199 лв.

Необходими документи: 
Лична карта. За деца до 18 г.- нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта / личната карта.

Срок и начин на плащане
30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 10 дни преди пътуването.

Полезна информация: 
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус;
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел кат.3*;
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
- Туристическа програма с посещение на манастирите Агапия, Нямц, Хуморулуй, Воронец, Молдовица и Сучевица в околностите на градовете Пятра Нямц и Търгу Нямц, Сучава и Яш;

Цената не включва

- Входни такси за посещаваните обекти;
- Разходи от личен характер;
- Медицинска застраховка до 65г. – 5 лв.;

Дни

Поръчай