КИШИНЕВ - КРИКОВСКИ ИЗБИ - ЗАМЪК МИМИ - ВИНАРНА „МИЛЕШТИ МИЧИ" - ТАРАКЛИЯ 320.00 лв

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 12 февруари 2020 ДО 15 февруари 2020

Екскураия  -  Трифон Зарезан в непознатата Молдова и северния Буджак  320.00 лв.

Дата: 11/12.02.-15.02.2020г.

ПРОГРАМА

1-ви ден:  Отпътуване от Варна на 11.02 в 22:00 часа за Молдова (дневен преход). Пристигане в предиобедните часове в Кишинев. Туристическа пешеходна обиколка на града, включваща националния театър Михай Еминеску - най-големия в Молдова основан през 1920г., площада на Артистите, известен още като Арбат, Органовата зала - проектирана като сграда за банка, Кметството, Катедрала "Рождество Христово" - образец на руското православно храмово строителство проектирана от архитект Авраам Мелников един от най-добрите в Руската империя, Камбанарията, Триумфалната арка - великолепно архитектурно бижу в центъра на Кишинев посветена на победата на Русия над Турция, Парламента, Паметника на Щефан Чел Маре (Стефан Велики), чието управление е най-славно в историята на Молдовското княжество. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден:  Закуска. Отпътуване за Криковските изби, притежаващи най-богатата колекция от вина с над 20 хиляди бутилки. Варовиковите подземни тунели от 15-ти век се считат за  най-интересния обект за посещение в програмата на ценителите на винената напитка. Галериите носещи имената на известни сортове грозде и винарски региони, образуват истински подземен град с дължина 120 км. Разходката се осъществява с електромобили с местен екскурзовод-енолог и завършва с дегустация на избрани вина. В малкия поземен киносалон може да се види прожекция на филм, свързан с историята на винопроизводството в региона и на самия завод за пенливи вина. Отпътуване за замъка "Мими" - уникален комплекс, простиращ се на 10 хектара. Негов създател е Константин Мими, последният губернатор на Бесарабия по време на царското управление и прочут винопроизводител на 20-ти век. На 23г. наследява земите на баща си  край Булбоака, а през 1893г. засажда първите резници на лозята в имота си и започва строителството на замъка. Завършва образованието си в Монтепелие, където усвоява изкуството на френското лозарство и винопроизводство. Днес, замъкът "Мими" е една от важните туристически атракции в страната. Отпътуване към най-голямата винарна в света - Милещи Мичи, с над 2 мил. бутилки вино на съхранение и общо 200км коридори под земята. Отпътуване за Кишинев. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Ранно отпътуване за гр. Тараклия основан през 1813г, едно от най-старите български селища от XIX век в южна Бесарабия. Заддунавските българи се заселили в продължение на няколко преселнически вълни, преди Буджака да бъде включен в пределите на Русия по силата на Букурещкия мирен договор от 1812г. В продължение на две столетия местните жители са допринесли за духовното, културното и социално-икономицеско развитие на южна Бесарабия, съхранявайки българския език, националното самосъзнание, традициите и обичаите - един от които е честването на празника на лозарите - "Трифон Зарезан" - повод за среща с нашите сънародници и съвместно участие в празника, който ще се проведе в лозовите масиви на най-голямото стопанство в региона - "Агроглед", където ще започне церемонията по зарязването спазвайки традициите на българския народ и съпроводено с театрално прдставление на местния театър "Смешен Петък". След веселието и дегустирането на вина и местни специалитети, отпътуваме за Галац. Нощувка.

4-ти ден:  Закуска. Отпътуване за България.  

Цената включва

-Транспорт с лицензиран туристически автобус;
-Гранични и пътни такси;
-Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и по време на престоя;
-3 нощувки в хотел 2*/3*;
-3 закуски;
-Задължителна застраховка „Медицински разходи зад граница” - за лица до 65г.;
-Екскурзионна обиколка на град Кишинев с местен екскурзовод;
-Екскурзия до Криковските и „Милещи Мици“ изби, замък „Мими”с местен екскурзовод;

Цената не включва

-Входни такси на посещаваните обекти (Криково, „Милещи Мичи“ и замък „Мими”) ;
-Вечери по желание на клиентите в ресторант, извън хотела: 12 - 14 Евро;

Дни

Поръчай