о.Санторини и Атина 622 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 16 май 2019 ДО

Екскурзия до остров Санторини - 622 лв.

Дати:    16.05.2019г.;     19.09.2019г.;      

1-ви ден:  Отпътуване от Варна в 0:00 часа, нощен преход. Пристигане в Атина вечерта. При възможност, панорамно разглеждане на нощна Атина: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Парламента, Паметника на незнайния воин, Академията, Университета, Библиотеката. Настаняване в хотел в Атина. Нощувка.

2-ри ден:  Ранна закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07.25 ч. Пристигане на пристанището в Тира около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия до Екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на Калдерата, откъдето се открива великолепна гледка към столицата и Фиростефани, разположен срещу останки от замъка Скарос / продължителност 3 ч./ и посещение на Ия с най- красивия и запленителен залез на света!!!. Вечеря по желание срещу допълнително заплащане. Нощувка.

3-ти ден:  Закуска. Свободен ден или полудневен обиколен тур на острова срещу допълнително заплащане. При тази екскурзия се посещава столицата Фира и Фиростефани, Месаря, Пиргос, манастира „Пророк Илия“ и Акротири. Дегустация на местни вина в най – старата и най – голямата винарнарска изба на острова. /продължителност на екскурзията - 5 ч./. Връщане в хотела. Вечеря по желание срещу допълнително заплащане. Нощувка.

4-ти ден:  Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия с корабче до застиналия вулкан и горещите извори. За екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка. /продължителност 4 ч./. Връщане в хотела.Свободно време. Вечеря в гръцка таверна с жва музика по желание срещу допълнително заплащане. Нощувка.

5-ти ден:  Закуска. Освобождаване на хотела. Попътно спиране в Емпорио – уникално градче със следи от средновековието и Венецианското владичество, с прословутата крепост „Кастели на Емпорио“. Свободно време. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч.. Нощен преход до България.

6-ти ден:   Пристигане във Варна в следобедните часове.

Допълнителни екскурзии срещу заплащане: 

Екскурзия до Вулкана и горещите извори - 28 EUR
Полудневен обиколен тур на Санторини с включена дегустация на вина – 35 EUR
Екскурзия до Имеровигли и Ия (наблюдение на залеза) - 18 EUR
Гръцка вечер (вечеря с жива музика) при група минимум 30 души - 20 EUR

Екскурзия до вулкана и горещите вулканични извори
През 1600 год.пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на острова полетяла във въздуха. На нейно място се образувала огромна Калдера, която се запълнила с вода. Днес на малкият остров Неа Камени, който се намира в центъра на Калдерата, има активен вулканичен кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите вулканични извори, които се намират на следващият остров Палеа Камени. Препоръчително е да имате удобни и затворени обувки, слънчеви очила, шапка и вода.
Продължителност: 4 часа
Цена: 28 EUR с включени трансфер до пристанището, пътуване с кораб и входна такса за вулкана.

Полудневен обиколен тур на Санторини с дегустация на вино.
При тази екскурзия ще разгледаме столицата Фира и Фиростефани. Над скалистият бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а по тях са подредени като в красива приказка, снежно-бели къщи със сини врати и прозорци, и многобройни църкви със сини куполи, построени в стила на цикладската архитектурна традиция. Това е столицата на острова Фира и нейното продължение по краят на Калдерата град Фиростефани. Посещение на архонтска къща „Аргиру“ в Месаря. Посещаваме също град Пиргос и Традиционното село Мегалохори, две места, в които туристите получават усещането, че времето е спряло и те са попаднали в Средновековието. След това се изкачваме с автобус на най-високият връх на острова, за да разгледаме манастира „Пророк Илия“, построен през 1711 година на 567 метра височина.
Ще посетим и Праисторическият град в Акротири, наричан още „Гръцкият Помпей“, и прочутият Червен плаж.
Ще отидем до най–старата и прочута винарна на острова – Музей на виното, която произвежда квалитетни санторински вина. Освен интересната беседа, която ще чуете в Музеят на виното, ще можете да дегустирате четири от най-качествените вина на избата.
Музей на виното.
Това е единственият подземен музей на виното във Европа. Той е разположен на 8 метра под земята, в приличащ на лабиринт - тунел, с дължина 300 метра. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини в продължение на около 300 години. Музеят е създаден от любовта, желанието и традицията да се произвежда вино, които ги има и до днес, и са основен фактор в развитието на туризма на острова. За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Всичко е построено с ръчен труд, без помощта на тежки машини, понеже тясното пространство и ниският таван не го позволявали. Всички експонати в музея са автентични и редки, като са подредени хронологично. Инструментите и машините за винопроизводство, ще върнат посетителите в минала епоха, а обиколката ще приключи в кабинета на създателят на винарната Григориос Куцоянопулос, с неговите лични вещи и работното му бюро от 1870 година. Накрая посетителят ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на четири от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки гост на музеят „КУЦОЯНОПУЛОС“, взима със себе си една малка частица от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО.
Продължителност: 4 часа
Цена: 35 EUR с включени вход за Музеят на виното и дегустация на качествени вина.

Екскурзия до Имеровигли и Ия
Преди град Имеровигли посещаваме най-почитаната църква на острова -“Панагия Епископи“. Това е един уникален исторически паметник,построен от византийският император Алексий I Комнин през 1115 година.
Имеровигли - намиращ се на най-високата част на Калдерата, откъдето се открива великолепна гледка към столицата, град Фиростефани, остров Тирасия и останките на замъка Скарос. Залезът на слънцето, който се вижда от Имеровигли е също много красив, а това е и най-романтичното място на острова, предпочитано от хиляди младоженци за сватба и меден месец. Отпътуване за Ия, която се намира в най-северозападната част на острова и е известна с уникалната си архитектура, интересно съчетание м/у подземни, пещерни жилища и Архонтски, Капитански къщи, както и с най- красивия и запленителен залез на света!!!
Продължителност: 3 часа
Цена: 18 EUR

Необходими документи: 
Лична карта. За деца до 18 г.- нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта / личната карта.

Срок и начин на плащане:
30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 10 дни преди пътуването.

Полезна информация:
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Цената включва

* Транспорт с комфортен автобус за международни превози;
* Една нощувка със закуска в хотел 3* в Атина;
* Три нощувки със закуски в хотел 2*/3* на остров Санторини;
* Пътни, магистрални и фериботни такси и билети;
* Водач през цялото пътуване;
* Медицинска застраховка за периода на пътуването;
* Входна такса за къщата - музей на Георгиос Аргиру;
* Посещение на гр. Емпорио.

Цената не включва

* Вечеря в гръцка таверна с жива музика – 20 Евро
* Разходите от личен характер;
* Допълнителни екскурзии;
* Входни такси за праисторическия град Акротири.

Дни

Поръчай