НОВА ГОДИНА в Гърция 270 лв.

категория: Нова година

ОТ 30 декември 2017 ДО 01 януари 2018

ОРЕСТИАДА, СУФЛИ и ДИДИМОТИХО „НОВОГОДИШНА НОЩ – на близо“ - 270лв.

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски /1 вечеря + Празнична вечеря

Орестиада - най-новият и най-северният град в Гърция
Суфли - градът на бубарството и коприната
Дидимотихо - градът на замъците, митовете и легендите

Гърците са известни със своето гостоприемство, перфектно обслужване, изобилна и вкусна храна и начина по който се забавляват! Посрещнете Новата Година с нас по специално подбран маршрут за нашата група „по съседски„ с богато меню, музика на живо, много танци и веселие до зори!

Програма:
1 - Ден 30.12.2017
05:45ч. – Очакваме Ви заредени с предпразнично настроение в гр. Варна, на ул. „Антим” І до Археологическия музей. Тръгваме в 06.00ч. През ГКПП Капитан Петко Войвода се отправяме към Орестиада, най-новият и най-северният град в Гърция, намиращ се почти в края на областта Еврос, близо до границата с Турция. Това е вторият по големина град на областта, след главният и център -Александруполис. През древността там е имало малко селце, което според легендите е основано от Орестес-син на Агамемнон и Клитемнестра. Средище на обществения живот в града е централният му площад с впечатляващия фонтан в близост до който е бюстът на Георгиос Стататос, борец от националната съпротива, а също и паметникът на Вселенския Патриарх Кирил VI, който през 1821г е обесен в Адриануполис. По възможност ще посетим Историко - Етнографския музей на Орестиада, които със своите експозции, документални снимки, местни носии, бродерии, земеделски сечива, оръжия и други артефакти, са съхранили паметта за отминалите времена в Александруполис и региона. Свободно време за разходка и кафе.
Отпътуваме за гр. Дидимотихо (Дидимотика) в близост до гр. Орестиада – града на замъците митовете и легендите! Обзорна обиколка на града. Настаняваме се в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 Ден: 31.12.2017
07:30-10:30ч. Богата закуска на блок маса. Разглеждане на забележителностите на Дидимотихо , най-големия оцелял византийски град и един от най-значимите византийски архитектурни паметници на територията на Гърция. Разглеждане на византийската крепост, която се извисява над града, с двете укрепителни стени. Запазени са голяма част от отбранителните зидове с дължина от около 1000м, както и 24 от 26-те оригинални кули, редица византийски църкви, жилищни сгради изсечени в скалата, пещери използвани за съхранение на жито, вода и др. Тук се намира древния римски град Плотионополис, основан от император Τраян, който нарекъл селището на името на съпругата си Плотина. Православния храм "Света Богородица Елефтеротрия" (Освободителка) – Златната църква, е една от големите забележителности на града, както и джамията Баязид, построена по времето на султан Баязид I през XIV век., една от големите на Балканите и важен ислямски паметник в Европа. По възможност и желание на групата ще посетим град Суфли известен с бубарството си и производството на коприна, занаят запазил се и до днес. В местния музей е оказан целия процес на производството на коприната от стари времена . Тук, след беседата ще имаме възможност да си закупим първокласни пъстри копринени шалчета на заводски цени.
Връщаме се в хотела за почивка и подготовка за празничната, новогодишна нощ... Начало на вечерята, 20:00ч.

Новата 2018-та година ще посрещнем с богато меню, специално подготвена програма с оркестър на живо и изпълнители, много танци и веселие до зори!

Честита Нова Година!!!

3 Ден: 01.01.2018
Закуска. Около 12:00ч., впечатлени и доволни отпътуваме от хотела към България.

Допълнителна информация:
Необходими документи за пътуване:
* Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт.
* За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителят/ите е /са съгласен/ни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето + копие от акта за раждане.
* Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
* Минимален брой за осъществяване на пътуването - 45 туристи.

Начин на плащане:
Капаро от 120 лв. на човек при записване, доплащане както е упоменато в договора за конкретното организирано пътуване.

Цената включва

Настаняване в двойна / тройна стая
- Комфортно пътуване с туристически автобус, без нощни преходи;
- 2 нощувки със закуски, в 3* хотел;
- 1 вечеря
- 1 празнична новогодишна вечеря
- Лицензиран екскурзовод - преводач на гръцки език;
- Магистрални такси и паркинг;
- Водач от агенцията

Цената не включва

- Входен билет Историческия - Етнографски музей в гр.Орестиада : 2 евро / възрастен ; 1 евро / дете;
- Медицинска застраховка за лица до 65г.– 6лв с лимит до 10 000 евро.

Дни

Попитай