ТЕРВЕЛ – ЛОВЕН КЛУБ „ДИАНА” – КАЙНАРДЖА - 20 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 03 март 2021 ДО 03 март 2021

 Еднодневна екскурзия:  Варна - Тержел - ловен клуб "Диана" - Кайнарджа - Варна - 20 лв.

ПРОГРАМА

 07:00ч Отпътуване  от  „Антим I-ви „ (Археологически музей) за град Тервел. Посещение на Историческия музей, който е след основна реконструкция в чест на 1300г. от битката на Кан Тервел срещу арабите край Константинопол, получил прозвището „Спасител на Европа”.  В музея  са разположени няколко експозиции, свързани с  4- хилядолетното минало на Тервел и Тервелския край. Много от посетителите на този храм на историята, културата, бита и традициите на добруджанци ще се удивят  от  факта, че  този район на страната, известен с плодородната си земя е неизследвано богатство на археологически артефакти, скални манастири, тракийски некрополи и природни забележителности.

 При възможност, посещение на  бившата ловна резиденция на властта, където духът на комунизма е намерил убежище, сега частен ловен клуб, представляващ двуетажна сграда в стил чокойска къща, която и до днес пази покоите на Тодор Живков. В някогашната ловна резиденция на първия партиен и държавен ръководител от времето на социализма може да се видят автентичното му бюро със стъклено покритие, кристална мастилница с перодръжка, дарена от румънския диктатор Николае Чаушеску, холова гарнитура в стил барок с червена дамаска и възглавнички с петолъчки. В библиотеката, в работния кабинет на Тато са наредени томове със собствените му съчинения, както и произведения на Ленин и Георги Димитров.

 Отпътуване за село Кайнарджа, което е част от Европейска мрежа „Места на мира“. Историческата чешма е построена през 1892г на мястото, където на 21 юли 1774г завършва първата Екатеринина война с подписването на Кючук -Кайнарджанския мирен договор между Русия и Турция. С този договор на Русия се дава възможност да покровителствува християнските народи на Балканския полуостров, които се намират под властта на Османската империя. Посещение на туристическия център.

 Един от центровете на селския туризъм е добруджанското село Безмер, където в еко къща се предлага дегустация на ястия от местни, екологично чисти продукти, характерни за традиционната кухня на житницата на България. Гостоприемните домакини са създали и етнографска изложба, свързана с бита на добруджанци. Село Безмер е желана дестинация за туристите, любители на лова и риболова, на старите занаяти - сарачество, железаро-ковачество, грънчарство, пчеларство. Собствениците на „Зелената къща ” се грижат за опазването на природната среда и представят активно местната култура.

 Връщане във Варна, в предвечерните часове.

Цената включва

- Транспортни разходи;
- Екскурзоводско обслужване по време на цялата екскурзия;
- Медицинска застраховка по време на пътуване;

Цената не включва

- Входни такси за посещаваните обекти и беседи;
- Обяд в къща за гости в с. Безмер;

Дни

Поръчай