ВЕНЕЦИЯ - ВЕРОНА - ПАДУА - 275 лв

категория: Екскурзии Автобусни Празници

ОТ 12 април 2019 ДО

Екскурзия   ВЕНЕЦИЯ - ВЕРОНА - ПАДУА - 275 лв. 

Мурано, Бурано, Венеция, Лидо Ди Йезоло, Ферара, Падуа, Верона, Гарда, Сирмионе 

Дати:    12.04.2019г.;    26.05.2019г.

ПРОГРАМА:
1 Ден:  София – Италия, П.Сабиони– 1150 км
Отпътуване от София стадион В.Левски 14.00 ч. Възможност за тръгване от градовете (при мин. 18 туристи): Варна, Шумен, В.Търново. Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия и Словения. Нощен преход.

2 Ден:  Пунта Сабиони - Венеция - Лидо Ди Йезоло – 50 км
Пристигане в Италия рано сутринта. Пътуване с корабче (с допълнително заплащане 24 евро за възрастен / 18 евро- за деца до 12 г.) от Пунта Сабиони до островите в Лагуната: Мурано, известен с производството на венецианско стъкло (посещение на стъкларска фабрика с демонстрация на производството), и Бурано, известен с производството на дантели и с многоцветните си къщи, които ориентирали моряците. Отпътуване от островите с корабче и до Венеция. Тур. Програма във Венеция: Моста на въздишките, Двореца на Дожите, Площада и Базиликата Сан Марко, Кулата Сансовино, Кафене Флориан, Моста Риалто с пазара. Връщане с корабче от Сан Марко до Пунта Сабиони. Отпътуване с автобуса до Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Нощувка в Лидо ди Йезоло.

3 Ден:   Лидо Ди Йезоло – Ферара – Падуа – Лидо ди Йезоло – 330 км
Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или във Венеция ИЛИ: по желание (с допълнително заплащане 30 евро-не включва входни такси) еднодневна екскурзия до Ферара и Падуа: Сутринта отпътуване за Ферара, намиращ се в регион Емилия – Романя, в Северна Италия, разположен на един от ръкавите на р.По, град с богато културно-историческо наследство, с многобройни паметници на културата, включени в Списъка на Юнеско. Тур.програма във Ферара: замъка Естенсе (Castello Estense), Диамантовия дворец (Palazzo dei Diamanti), най-добре запазената ренесансова сграда във Ферaра - Къщата Ромеи (Casa Romei), която е била резиденция на Джовани Ромеи, градската стена, датираща от XV и XVI в. (заедно с тези в гр. Лука се считат за едни от най-добре запазените ренесансови стени в Италия. По желание обяд във Ферара, специалитетът тук е Капелачи ди дзука кондити кон рагу, което значи равиоли пълнени с тиква със сос рагу, друго популярно ястие е пампапато, сиреч сладък хляб със сухи плодове и различини подправки, по форма наподобява калимявка, създаден е 15 в. в манастирите.
Отпътуване за Падуа. Тур.програма в Падуа, град в Североизточна Италия, център на провинция Падуа в област Венето, разположен на р.Бакилионе: Стария град, Падуанския университет, най-стария в Италия след този в Болония (тук са преподавали Петрарка и Галилей и са получили образованието си Данте и Коперник), Базиликата Сан Антонио, която съхранява мощите на Св. Антоний Падуански, Кафене Педроки, наречено още Кафене без врати, едно от най-големите в света, от 18 в. събира елита на обществото. Свободно време. Вечерта връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка В Лидо Ди Йезоло.

4 Ден:  Лидо Ди Йезоло – Верона – Гарда - Сирмионе – Лидо ди Йезоло – 380 км
Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или: по желание (с допълнително заплащане 32 евро - не включва входни такси) еднодневна екскурзия до провинция Ломбардия и нейните най – красиви емблеми град Верона и езерото Гарда. Сутринта отпътуване за Верона, града на Ромео и Жулиета. Туристическа програма: Арена Ди Верона - Амфитеатър от 2 в., Синьорията, Къщата на Жулиета, Крепостта Кастел Векио. Лаго ди Гарда е най-голямото езеро на територията на Италия. Панорамна обиколка по крайбрежието и посещение на замъка Сирмионе, намиращ се в едноимения исторически град – полуостров сред синьо-зелените води на Гарда. Свободно време. Отпътуване около 18.30 ч. за България. Нощен преход.

5 Ден:  Лидо ди Йезоло – София – 1150 км
Пристигане в София следобяд.

Цена: 
254 лв.  – на човек в двойна стая
239 лв.  – за трети човек на допълнително легло

• Допълнителна информация: 
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването.
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания – няма.
• Допълнителните услуги (Застраховки – стойността им се определя в зависимост възрастта на туриста) се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията).
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туриста.
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Забележка:  При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3-5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Цената включва

• Транспорт с лицензиран туристически автобус, с климатик, минибар, DVD
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо Ди Йезоло;
• Туристическа програма, Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва

• Медицинска застраховка на ЗК „Уника”: за 4000 евро: 5 лв. - до 65г., 7 лв. - до 70г., 9 лв. - до 75г., 12 лв. - над 75г., за лица над 80г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК „Уника”
• Еднодневен тур до островите в Лагуната - Мурано и Бурано, и Венеция: включва билета за корабче от Пунта Сабиони до Мурано, Бурано, Венеция и обратно –30 евро за възрастен/18 евро -за деца до 12 г.;
• Еднодневна екскурзия до Ферара и Падуа – 30 евро;
• Еднодневна екскурзия до Верона и езерото Гарда - 32 евро;
• Входни такси: около 60 евро;
• Доплащане за трансфер при мин. 18 туристи: Варна-София-Варна - 60 лв.

Намаления

• За ранни записвания от 49 до 30 дни преди датата на отпътуване – намаление 2%

Дни

Поръчай