КАПАДОКИЯ - 449 лв

категория: Екскурзии Автобусни Празници Гергьовден-6 май Пролетна ваканция Майски празници

ОТ 27 април 2020 ДО

Екскурзия:   Истанбул – Соленото езеро – Кападокия – Юргюп – Аванос – Дервент – Гьореме – Кападокия – Анкара - 449 лв.

Дати:  27.04.2017г.;  30.05.2018г.;  17.10.2017г.;

ППРОГРАМА:

1 Ден:  София – Истанбул
Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад "Александър Невски" (началото на улица "Оборище"), по маршрут Одрин - Истанбул. Настаняване. По желание и предварителна заявка: панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. Нощувка.
2 Ден:  Истанбул – Соленото езеро – Кападокия
Закуска. 7.30 ч. - отпътуване за Кападокия - чудесно съчетание на природна красота и културно богатсво, образувано преди милиони години от изригването на вулкани, което под влиянието на ерозията и дейността на вятъра приема фантастични форми, известни като комини. По пътя - фотопауза на Соленото езеро, второто по големина в Турция, разположено на 905 м надморска височина. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
3 Ден:  Кападокия – Юргюп – Аванос – Дервент – Гьореме
Закуска. 9.00 ч. - целодневна екскурзия: посещение на подземния град Каймаклъ, конструиран между 5 и 10 век и служил като убежище от чуждестранни нашественици; природната крепост Учхисар, разположена на най - високия връх в Кападокия и предлагаща удивителна панорамна гледка; скалните църкви в Гьореме от 8 век; Юргюп - главен търговски център; Аванос - очарователно градче на двата бряга на р.Къзълърмак. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Вечеря. По желание - фолклорна вечер в най-популярния ресторант в Кападокия "Яшарбаба". Нощувка.
4 Ден:   Кападокия – Анкара
Възможност за разходка с балон. Закуска. 9.30 ч. - отпътуване за Анкара - столица на Република Турция и един от най - оживените градове в страната. Пристигане по обяд. Туристическа програма: Музеят на малоазиатската цивилизация; Мавзолеят на Ататюрк. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
5 Ден:  Анкара – София
Закуска. 7.30 ч. - отпътуване за България. Пристигане в София на площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") след полунощ.
 

Полезна информация::
1)
Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора с дихателни, кардиологични проблеми и клаустрофобия. Посещението продължава около един час и клиентите, които не желаят да влизат, могат да изчакат групата отвън, където има кафенета, сувенирни магазини и пр.
2)
За посещението на подземния град Каймаклъ трябва да имате топъл пуловер или друга подобна дреха и удобни ниски обувки, които не се хлъзгат.
3) Посещението на Учхисар е свързано с физическо натоварване – изкачване по стръмни стълби и пътеки в продължение на около половин час.
4)
Входните такси на музеите задължително се заплащат в турски лири. При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България.

Цената включва

- Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в Истанбул
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Кападокия
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Анкара
- Описаната туристическа програма e с лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
- Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

- Разходка с корабче по Босфора (1ч. и 15 мин)
- Фолклорна вечер в най-популярния ресторант в Кападокия "Яшарбаба
- Разходка с балон над Кападокия (45 мин.; при подходящо време)
- Музея на Малоазиатските цивилизации (20 TL) в Анкара, подземня град Каймаклъ (30 TL), скалните църкви в Гьореме (30 TL) и Учхисар (5 TL)
- Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Дни

Поръчай