ВЕНЕЦИЯ - ФЛОРЕНЦИЯ - ВЕРОНА - 468 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 14 април 2020 ДО

Екскурзия   ВЕНЕЦИЯ – ФЛОРЕНЦИЯ – ВЕРОНА - 468 лв.

Дати:   14.04.2020г.,   16.06.2020г.

ПРОГРАМА:

1 ден:  Отпътуване от Варна в 07.00ч., през Шумен, Търговище, В. Търново, от София 13.30 ч. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватия и Словения. Нощен преход.

2. ден:  Пристигане в Италия. Сутринта рано, отпътуване от Пунта Сабиони с корабче за Венеция. Попътно разглеждане на островите Бурано (дантеления остров), посещение на стъкларска фабрика на остров Мурано и кратка презентация на изработка на сувенири от известното венецианско стъкло. При посещението на фабриката може да се разгледа и магазина към нея с невероятно красиви и изящни творби на стъкларското приложно майсторство.. Отпътуване от островите за Венеция. Туристическа програма във Венеция – Двореца на Дожите, Моста на въздишките, катедралата Сан Марко и площад Сан Марко, часовниковата кула и камбанарията, моста Риалто с пазара за сувенири на Канале Гранде. Свободно време във Венеция. Посещение на Двореца на Дожите, камбанарията и катедралата Сан Марко - по желание срещу заплащане на входна такса. Настаняване в хотела, в района на Венеция. Нощувка.

3. ден:  Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма - къщата на Данте, църквата Санта Кроче, Катедралата, Баптистериума, Стария мост със златарските ателиета, Площад Сеньория, кметството, фонтана със статуята на Нептун, пазара. Връщане в хотела за нощувка.

4 ден:  Закуска. Отпътуване за Верона. Туристическа обиколка на града на любовта - Арена ди Верона, къщата на Жулиета, площад Ербе, Пиаца Бра, стария портал, улица Маццини. Свободно време. Връщане в хотела в района на Венеция. Нощувка

5 ден:  Закуска. Отпътуване за България.

6 ден:  Рано сутринта пристигане във Варна.

Цената е калкулирана за група от минимум 45 туристи.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата, местата и часовете на пътуването.

Необходими документи:
- Вaлиден задграничен паспорт или лична карта.
- За деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

Забележка:  При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3-5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Цената включва

- транспорт с лицензиран туристически автобус
- 3 нощувкив хотели 2-3*
- 3 закуски
- екскурзоводско обслужване
- туристическа програма в посещаваните градове

Цената не включва

- единична стая за три нощувки - 246 лв.
- двупосочен билет за корабчето о.Мурано, о.Бурано и Венеция - 30 евро
- входни такси за музеи и забележителности
- застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 Евро – 6 лв..
- доплащане за отпътуване от Варна – 60 лв.
- доплащане за отпътуване от Шумен, Търговище и В. Търново – 40 лв.

Намаления

- 3% от пакетната цена при ранни записвания минимум 3 месеца преди датата на пътуване

Дни

Поръчай