ДУРЪС - ТИРАНА - КРУЯ - БЕРАТ - ЕЛБАСАН - 385 лв.

категория: Екскурзии Автобусни

ОТ 18 октомври 2019 ДО

ДУРЪС – ТИРАНА – КРУЯ – БЕРАТ – ЕЛБАСАН 

Програма:
1-ви ден:  Варна – Шумен – В. Търново – Севлиево – София – Гюешево - Охрид
Отпътуване от Варна в 04.00 ч. от ул. „Антим 1-ви“/ Археологически музей/. Вечерта, пристигане в Охрид. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:  Охрид – Дуръс
Екскурзионна обиколка на Охрид с местен лицензиран екскурзовод. Посещение на Калищенският манастир „Рождество на Пресвета Богородица“, на брега на Охридското езеро, който е единият от двата ставропигални манастира на Македонската православна църква. Отпътуване за Дуръс - най-голямото пристанище на Албания и бивша нейна столица. Пешеходна разходка в центъра на града с разглеждане на останките на крепостната стена и Венецианската кула, римския амфитеатър, разходка по крайбрежната улица Таулантия. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:  Дуръс – Тирана- Берат – Дуръс
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Тирана–столицата на Албания/ и Берат (обект, включен в списъка на UNESCO) (с допълнително заплащане) . Разходката в Тирана е пешеходна и започва от площада, носещ името на Майка Тереза. По време на обиколката ще видите още: Президентството, конгресния център, Пирамидата на Енвер Ходжа/ диктаторът на Албания/, площада с Националния театър, паметникът на Скандербег. Накрая ще пием кафе във въртящото се кафене, откъдето ще се любуваме на Тирана от птичи поглед. Берат или „Градът на хилядите прозорци”, е обявен за град-музей. Старoто име на града е било Антипатреа. По-късно е на територията на българската държава. Градът се намира на високи хълмове над река Осум. Забележителни са неговите къщи с възрожденска архитектура на единия бряг на реката, а на другия е мюсюлманския квартал, които съжителстват заедно. Посещение на крепостта, на чиято територия се намира запазенaта църква „Св. Троица”, в която през XVI век е работил известният зограф Онуфрий/това посещение се заплаща допълнително-входни билети/. Свободно време в центъра на града. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:  Дуръс – Круя – Елбасан
Закуска. Отпътуване за Круя, родното място на националния герой на Албания - Скендербег. Главната забележителността на града е крепостта, построена от Скендербег, която е защитавала цялата област през Средновековието. В крепостта се намира музеят на Скендербег, в който са изложени експонати, свързани с албанско-османската война. Свободно време по чаршията за шопинг. Попътно кратък престой в Елбасан - един от най-големите албански градове с население около 200 000 души, известен с останки на старата крепост на Стампа. Посещение на манастира Свети Йоан Владимир/зет на цар Самуил/. Отпътуване за България.


Необходими документи за пътуването:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

Цената включва

*1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря в хотел 3* в Охрид
*2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в района на Дуръс
*транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
*водач от фирмата организатор
*екскурзоводски услуги
*групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро (за лица над 65г има доплащане)

Цената не включва

*входни такси и билети за туристически обекти
*екскурзия до Тирана и Берат - 15 евро (организира се при група 30 души, заявява се и се заплаща на място)
*доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

Дни

Поръчай